Et grønnere og blomsterrigt Trøjborg

Fællesrådet arbejder for et grønnere Trøjborg, for selvom vi er omgivet af Universitetsparken, Risskov og Nordre kirkegård så er gader og pladser på Trøjborg ikke særlige grønne, eller blomstrende. Vi søger derfor at opmuntre og støtte alle på Trøjborg til at engagere sig i bydelen og bidrag til at gøre den endnu grønnere og blomsterrig. Fællesrådet skriver desuden høringssvar til kommune til kommuneplan,  lokalplaner mm. og forsøger derigennem at påvirke udviklingen af Trøjborg og Aarhus i en grøn og bæredygtig retning.

Et spiseligt Trøjborg – Dyrkningsfællesskab

Vi er lige nu i gang med at søge midler til en fælles køkkenhave på Steen Billes Torv. Der skal være højbede til spiselige planter, samt bærbuske som alle kan plukke af.  SMAG på Aarhus et natur- og madprojekt, i Aarhus kommune støtter allerede op om projektet. Hvis du er interesseret i Dyrkningsfællesskabet på Steen Billes Torv eller vil høre mere så kontakt Pernille pernille.klitgaard@hotmail.com

Vil du gerne i gang med et andet grønt projekt på Trøjborg så kontakt Julie Trier, julietrier14@gmail.com

 

Fælles løglægningsdag Steen Billes Torv.

Trøjborg Fællesråd søgte Aarhus kommunes forårsløgspulje og fik 2000 krokusløg der blev lagt af frivillige i græsset på Steen Billes Torv i oktober 2020. Det var en superhyggelig dag. Vi søger puljen igen til næste år.
Vi har en ambition om at få Steen Billes Torv til at summe af insektliv og håber at kunne lægge en bivenlige løgblandinger, der vil blomstre fra februar til maj i lilla- gule nuancer i efteråret 2021. Så hold øje med Trøjborg fællesråd Facebook-side, hvor vi annoncerer, når vi har brug for din hjælp.
Se ideen med projektet og hvor løgene lægges på Steen Billes Torv.  Forårsløg på Steen Billes Torv

Flere træer på Trøjborg

Et andet grønt tiltag er Ønsk et træ . Aarhus kommune vil gerne plante 10.000 flere bytræer i Aarhus frem mod 2025. Det burde være muligt at få plads til flere træer på Trøjborg, mener vi i fællesrådet. Derfor gå ind og se på Aarhus hjemmeside hvordan I kan angive hvor I synes der kan stå et træ.

Se linket her  Ønsk et træ

Eller kontakt fællesrådet med dit forslag til hvor der mangler et grønt areal eller flere træer. Vi vil nemlig gerne have jeres ideer og forslag til hvorledes Trøjborg skal udvikles.

 

 

 

 

Frivillige lægger blomsterløg på Steen Billes Torv efteråret 2020.
Frivillige lægger blomsterløg på steen Billes Torv på Trøjborg Aarhus