Et grønnere og blomsterrigt Trøjborg

Fællesrådet arbejder for et grønnere Trøjborg, for selvom vi er omgivet af Universitetsparken, Risskov og Nordre kirkegård så er gader og pladser på Trøjborg ikke særlige grønne, eller blomstrende. Vi søger derfor at opmuntre og støtte alle på Trøjborg til at engagere sig i bydelen og bidrag til at gøre den endnu grønnere og blomsterrig. Fællesrådet skriver desuden høringssvar til kommuneplaner,  lokalplaner mm. og forsøger derigennem at påvirke udviklingen af Trøjborg og Aarhus i en grøn og bæredygtig retning.

Dyrkningsfællesskabet – Steen Billes Torv

Vi er i gang med at etablere en fælles plukkehave på Steen Billes Torv. Der kommer højbede til spiselige planter, samt bærbuske som alle kan plukke af.  Hvis du er interesseret i Dyrkningsfællesskabet Steen Billes Torv så kontakt Julie Trier, julietrier14@gmail.com  eller Pernille Klitgård pernille.klitgaard@hotmail.com
Følgende støtter projektet økonomisk Corona ensomhedspuljen, NRGI-værdipulje, SMAG på Aarhus.

 

Fælles løglægningsdag Steen Billes Torv.

Trøjborg Fællesråd søgte Aarhus kommunes forårsløgs pulje og fik 2000 krokusløg der blev lagt af frivillige i græsset på Steen Billes Torv i oktober 2020. Det var en superhyggelig dag. Vi søger puljen igen i 2021.
Vi har en ambition om at få Steen Billes Torv til at summe af insektliv og håber at kunne lægge en bivenlige løgblandinger, der vil blomstre fra februar til maj i lilla- gule nuancer i efteråret 2021. Så hold øje med Trøjborg fællesråd Facebook-side, hvor vi annoncerer, når vi har brug for din hjælp.
Se ideen med projektet og hvor løgene lægges på Steen Billes Torv.  Forårsløg på Steen Billes Torv
 

 

 

 

 

Frivillige lægger blomsterløg på Steen Billes Torv efteråret 2020.
Frivillige lægger blomsterløg på steen Billes Torv på Trøjborg Aarhus